Intresseanmälan lägenhet

Uthyrningsprocess
Observera att vi inte har något kösystem för förmedling av lägenheter utan man kan endast göra en intresseanmälan via hemsidan när vi publicerar lediga objekt.
Är du intresserad av flera objekt så behöver du göra en intresseanmälan för varje objekt.
Om ni blir aktuella för ett objekt kommer vi kontakta er för vidare information samt visning. Om ni inte blir kontaktade och objektet är borttaget från hemsidan är lägenheten förmedlad.
Är du redan hyresgäst hos oss, fyll i en intresseanmälan för avsett objekt.

  Vi kräver goda boendereferenser.

  Vi kommer att kräva familjebevis, ha det i beredskap om du accepterar lägenheten.

  Om bostad innehas behöver du visa uppsagt hyreskontrakt alternativt försäljningsdokument/mäklaruppdrag för villa eller bostadsrätt. Om du lämnar in ett mäklaruppdrag kommer du att behöva visa ett försäljningsdokument senast sex månader efter inflyttningsdatum.

  Hyresvärden kräver att sökande, medboende eller ombud varit på visningen och sett den aktuella lägenheten. Krav på kvitto på från tingsrätten på inlämnad ansökan om skilsmässa om du har barn under 18 år. Har du inga barn eller har barn över 18 år gäller dom på skilsmässa.

  Din totala årsinkomst brutto behöver vara lägst 3 gånger årshyran. För ålderspensionär gäller 2,5 gånger årshyran.

  Du behöver kunna styrka stadigvarande inkomst minst 6 månader från inflyttningsdatumet.

  Tillsvidareanställning, visstidsanställning, frilansuppdrag, projektanställning, A-kassa, föräldrapenning med anställning i grunden, bostadsbidrag, barnbidrag, CSN och pension godkänns som inkomst. Provanställning, underhållsstöd, föräldrapenning utan anställning i grunden, försörjningsstöd, aktivitetsstöd och aktivitetsersättning godkänns ej.

  Intyg vid eget företag: Företaget behöver ha varit verksamt i minst ett år och haft stadigvarande intäkter. Företaget får inte ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Du behöver skicka in registreringsbevis från Skatteverket, kopia på senaste inlämnade deklaration, intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året.

  Sammanslagning av inkomst kan godtas vid äktenskapsliknande relation där bedömning görs utifrån hushållets totala årsinkomst. Borgensman godkänns ej.

  Betalningsanmärkningar eller oreglerade skulder accepteras inte. Kreditupplysningar kommer inhämtas.

  Ni kan endast lämna intresseanmälan då vi har lediga objekt på hemsidan.

  Innan undertecknat hyresavtal är tecknat förbinder sig varken hyresgäst eller fastighetsägare sig till någonting.

  Behandling av personuppgifter

  I samband med att du lämnar en intresseanmälan hos oss godkänner du även att vi samlar vi in och behandlar dina personuppgifter för att administrera din ansökan/intresseanmälan. Det gör vi för att vi har ett berättigat intresse av att behandla dina personuppgifter. Uppgifterna ligger kvar så länge ansökningsprocessen pågår. Om du ångrar din ansökan kan du begära att vi rensar bort och raderar dina personuppgifter.